Abborre med häxans örter

Abborre i folie.

Publicerat:

Tillagningstid:

En egen nyfångad fisk tillagad utomhus på grill eller i muurrikapanna är en nästan andlig upplevelse om man uppskattar natur och naturens ljuvliga gåvor. Fyll fisken med örter du har till hand eller kanske rent av en vild ört från skogen - som ramslök till exempel.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 2-4
    abborrar beroende på storlek
  • 1
    rejäl knippe ramslök eller persilja och finhackad vitlök
  • 1
    citron i tunna skivor eller granskott som ger fin syra
  • 150g
    smör
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Rensa fisken och skölj väl. Torka av och salta på in och utsida.

2. Lägg fiskarna på folie och fyll med örter, citronskivor och smör i klickar.

3. Slå in paketet och lägg på grill, glöd eller i en muurrikapanna. Vänd några gånger. Fisken är klar när den lossnar lätt från benen.

Tips

Använd örter som du hittar i skogen: Nässlor, granskott, ramslök eller harsyra. Det går också bra att fylla fisken med färska bär, som blåbär, lingon etc.

Dela det här receptet med dina vänner!