Acqua pazza

Acqua pazza.

Publicerat:

Tillagningstid:

Spännande smaker av Italien från Beppes och Johannas matresa. Acqua pazza betyder "Galet vatten" och är en napolitansk fiskrätt.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    gul lök, finhackad
  • 2klyfta(or)
    vitlök, finhackade
  • 3msk
    olivolja
  • ½tsk
    peperoncini
  • 250g
    körsbärstomater, halverade
  • kg
    fisk med vitt kött, rensad
  • 1dl
    vitt matlagningsvin
  • dl
    havsvatten (eller vatten + salt)
  • ½dl
    finhackad bladpersilja
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Fräs lök och vitlök i lite olivolja tills den mjuknat. Använd en väl tilltagen traktörpanna. Tillsätt peperoncini och tomater. Häll på vin och vatten och låt det koka upp. Krydda med salt och peppar.

2. Lägg i fisken och sjuda på svag värme under lock tills fisken är klar. Detta tar längre tid för hel fisk än för filèer.

3. Strö över persilja och ringla över lite olivolja över den färdiga fisken och servera som en gryta med gott bröd till.

Tips

Man kan också lyfta ur fisken och lägga i färdigkokt pasta i den fiskdoftande såsen. Använd gärna scorfano (kungsfisk) eller orata (havsruda) eller havsabborre. Det går också bra att göra den här rätten med fiskfiléer, då räcker det med cirka 600 gram.

Dela det här receptet med dina vänner!