Afghansk yoghurtdipp

Afghansk yoghurtdipp

Publicerat:

Krämig afghansk yoghurtdipp som får sin goda smak av vitlöken som steks i smör innan den blandas i yoghurten. Ett gott tillbehör till maten.

Ingredienser

1 skål afghansk yoghurtdipp

  • 6dl
    turkisk yoghurt
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 10g
    smör
  • 1msk
    torkad mynta
  • salt

Så lagar du

  1. Hetta upp smöret utan att det bränns vid. Pressa i vitlöksklyftan och fräs allting lite hastigt under omrörning.
  2. Blanda vitlökssmöret med yoghurt, mynta och salt. Om du vill ha en rinnig sås kan du späda dippen med lite vatten. Rör om och låt gärna stå en stund i kylen innan servering.

Servera som tillbehör till maten, som en dressing till salladen eller som en dippsås med bröd.

Dela det här receptet med dina vänner!