Africana

Tid:

En blå tallrik med ris, africana gryta, banan, skicad apelsin, jordnötter och chutney. Bild av Gun Olsson i Laga om mig.

Tid:

”Jag valde maträtten Africana. Mycket smakrik o lite kryddig rätt. Hade mina barnbarn här då vi provsmakade hos mig. Alla tyckte den var mycket god. Mycket kunde göras i förväg och det var ett plus.” -Gun Olsson, tittare på Go'kväll.

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g
    oxfilé i tärningar alt fläskfilé eller kycklingfilé
  • 3 msk
    matolja
  • 1 msk
    curry
  • 1 st
    äpple
  • 1 st
    banan
  • 1 st
    lök
  • 2 klyfta(or)
    vitlök, finhackad
  • 3 dl
    hönsbuljong, utblandad med vatten
  • 2 dl
    grädde

Tillbehör

  • bananer
  • mandariner
  • mango chutney
  • jordnötter
  • kokt ris

Så lagar du