Africana

En blå tallrik med ris, africana gryta, banan, skicad apelsin, jordnötter och chutney. Bild av Gun Olsson i Laga om mig.

Publicerat:

Tillagningstid:

”Jag valde maträtten Africana. Mycket smakrik o lite kryddig rätt. Hade mina barnbarn här då vi provsmakade hos mig. Alla tyckte den var mycket god. Mycket kunde göras i förväg och det var ett plus.” -Gun Olsson, tittare på Go'kväll.

Ingredienser

4portioner

  • 500 g
    oxfilé i tärningar alt fläskfilé eller kycklingfilé
  • 3msk
    matolja
  • 1msk
    curry
  • 1st
    äpple
  • 1st
    banan
  • 1st
    lök
  • 2klyfta(or)
    vitlök, finhackad
  • 3dl
    hönsbuljong, utblandad med vatten
  • 2dl
    grädde

Tillbehör

  • bananer
  • mandariner
  • mango chutney
  • jordnötter
  • kokt ris

Så lagar du

1. Ansa frukten och skär den i bitar.

2. Heta upp 2 msk matolja i kastrull, fräs frukten någon minut, lägg i curryn och fräs ytterligare någon minut.

3. Häll på hönsbuljongen och låt koka 5 minuter under lock. Häll i grädden och låt koka ihop. Sila såsen genom en sil. Håll varm.

4. Hetta upp 1 matsked matolja i en stor stekpanna eller wok, fräs köttet några minuter. Häll på currysås och låt koka ihop. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

5. Servera med ris och dom olika tillbehören.

Dela det här receptet med dina vänner!