After dinner drink med rabarber och mynta

After dinner drink med rabarber och mynta

Publicerat:

Tillagningstid:

Frisk och fräsch, inte för söt; vår rabarber och mynta drink är en dessert i sej men kan gärna serveras som dryck till en lättare efterrätt.

Ingredienser

6 - 10portioner

  • 200g
    rabarber, fryst eller färsk
  • 1dl
    strösocker
  • 10dl
    vatten
  • 3st
    limefrukter
  • 1kruk(or)
    mynta till servering
  • isbitar

Så lagar du

1. Skiva rabarbern och koka den mjuk tillsammans med sockret i 5 dl vatten, ca 10 minuter.

2. Blanda i zest och saft från limefrukterna och späd med resten av vattnet.

3. Låt svalna.

4. Sila drycken. Kyl.

5. Vid servering, lägg myntablad i botten på glasen. Muddla (tryck till) dem lite för att de ska ge ifrån sig smak. Fyll upp glasen med isbitar och häll på drycken.

Tips:

- Innan drycken svalnat helt, smaka ev av med citronsaft eller socker för önskad smak.

- Vid servering, späd med bubbelvatten för önskad smak

- Hållbarheten är några dagar i kylskåp i ren flaska med tätslutande kork.

- Drycken går bra att frysa.

Dela det här receptet med dina vänner!