Ägg benedict och ägg florentine med engelska muffins

Tillagningstid:

Ägg benedict och ägg florentine med engelska muffins.

Publicerat:

Tillagningstid:

Äggens kejsare i köket är utan konkurrens ägg benedict, eller den vegetariska varianten ägg florentine. Det pocherade ägget med krämig hollandaise är inte bara vacker anrättning utan också en otroligt läcker smakupplevelse – och det är inte så svårt att laga som man kanske kan tro.

Ingredienser

4 portioner

Äggen

  • 4
    ägg
  • 8 skiva(or)
    lufttorkad skinka
  • 1
    schalottenlök
  • 300 g
    babyspenat

Hollandaise

  • 4
    äggulor
  • 300 g
    smör
  • ¼ tsk
    muskot
  • 1
    citron
  • ¾ dl
    vitvinsvinäger
  • liter
    vatten
  • krasse till dekoration

Engelska muffins

  • 50 g
    smör
  • 1 tsk
    socker
  • 10 g
    havssalt
  • 2 dl
    sötad mjölk
  • 1 dl
    naturell yoghurt
  • 15 g
    jäst
  • 450 g
    vetemjöl
  • dl
    grovt durumvete eller rågmjöl

Så lagar du