Ägg benedict

Ägg benedict.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

5portioner

  • 10
    ägg
  • ½dl
    vinäger
  • 1
    citron
  • 200g
    smör
  • 50g
    olivolja
  • 1
    knivsudd chilipeppar
  • 200g
    spenat
  • 1
    rödlök
  • 2msk
    kapris
  • 1paket
    bacon, ekologiskt och strimlat
  • 1kruk(or)
    persilja
  • 4skiva(or)
    ljust bröd, smörstekt
  • olivolja till stekning

Så lagar du

1. Skala löken och skiva tunt. Lägg löken i en kastrull med lock och tillsätt lite olivolja. Lägg på lock och ”smält” löken på medelvärme tills helt transparant.

2. Koka upp vatten. Knäck 8 ägg i skålar. Tillsätt 1 tsk vinäger i varje (viktigt att göra det precis innan äggen ska i vattnet). Gör en virvel i vattnet och sänk värmen. Häll i ägg ett i taget. Låt sjuda tills vitan är hård och äggulan krämigt lös. Lyft och lägg på en tallrik.

3. Skira 2 äggulor. Tillsätt skal och juice från 1 citron och lite vatten. Vispa kallt tills luftigt. Ställ över medelvärme och vispa kraftfullt tills det börjar bli krämigt (84 grader). Ta av och ställ på blöt trasa. Tillsätt 80-gradigt smält smör i tunn stråle tills det blir en krämig sås. Smaka av med salt, olivolja och chilipeppar.

4. Stek bacon krispigt i stekpanna. Tillsätt spenat och kapris. Smaka av med lite peppar och lite salt.

5. Lägg varm spenatsallad på smörstekt bröd. Toppa med 2 ägg och slå såsen över. Toppa med hackad persilja.

Dela det här receptet med dina vänner!