Ägg med räkor och rom

Ägghalvor med räkor och rom.

Publicerat:

Tillagningstid:

Superenkel klassiker till de flesta svenska högtiderna.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 5
    kokta ägg
  • 10g
    rom, gärna Kalix
  • 1
    mogen avokado
  • 2msk
    créme fraiche
  • 1 ½tsk
    citronjuice
  • 1krm
    chiliflakes
  • dill och gräslök till garnering
  • citronklyftor
  • salt och nymald svartpeppar

Så lagar du

1. Mjukkoka äggen, spola i kallt vatten. Skala och dela äggen.

2. Mixa avokadon med créme fraiche, citronjuice till en slät kräm. Smaka av med salt och svartpeppar och chiliflakes.

3. Toppa ägghalvorna med avokadokrämen, rom och räka. Garnera med dill och gräslök.

Dela det här receptet med dina vänner!