Ägg och kål – ”En cocotte”

Ägg och kål – ”En cocotte”

Publicerat:

Tillagningstid:

Ägg en cocotte är ett mycket elegant och läckert sätt att tillaga ägg. Servera till brunch med tillbehör helt efter egen smak.

Ingredienser

4portioner

  • 4
    ägg
  • 3dl
    savoykål, finhackad
  • 2msk
    finhackad oregano eller mejram
  • 1
    schalottenlök, finhackad
  • 2msk
    bacon i tärningar
  • ¾dl
    grädde
  • 4msk
    grovriven parmesan
  • 1msk
    smör
  • salt och peppar

Tillbehör

  • 1
    purjolök
  • babyspenat
  • grönsallad
  • gott bröd

Så lagar du

1. Stek bacon i smör på hög värme.

2. När baconen fått färg, häll skuren kål och schalottenlök i stekpannan och stek snabbt under omrörning.

3. När kålen fått lite färg, tillsätt grädde.

4. Tag pannan från värmen, smaka av med salt och peppar och häll blandningen i smorda cocotte-formar (eldfast skål).

5. Knäck ett ägg i varje skål och strö över riven ost.

6. Sätt in cocotterna i ugnen och tillaga på 175 grader i 10-12 minuter tills äggvitan stelnat. Äggulan ska inte hinna stelna.

7. Strö över purjolök och servera med detsamma.

Här finns fler recept från programmet: [danska]

Dela det här receptet med dina vänner!