Ägg och kål – ”En cocotte”
Publicerat:
2018-04-16Tillagningstid:
Ägg en cocotte är ett mycket elegant och läckert sätt att tillaga ägg. Servera till brunch med tillbehör helt efter egen smak.
Ingredienser
4portioner
- 4ägg
- 3dlsavoykål, finhackad
- 2mskfinhackad oregano eller mejram
- 1schalottenlök, finhackad
- 2mskbacon i tärningar
- ¾dlgrädde
- 4mskgrovriven parmesan
- 1msksmör
- salt och peppar
Tillbehör
- 1purjolök
- babyspenat
- grönsallad
- gott bröd
Så lagar du
1. Stek bacon i smör på hög värme.
2. När baconen fått färg, häll skuren kål och schalottenlök i stekpannan och stek snabbt under omrörning.
3. När kålen fått lite färg, tillsätt grädde.
4. Tag pannan från värmen, smaka av med salt och peppar och häll blandningen i smorda cocotte-formar (eldfast skål).
5. Knäck ett ägg i varje skål och strö över riven ost.
6. Sätt in cocotterna i ugnen och tillaga på 175 grader i 10-12 minuter tills äggvitan stelnat. Äggulan ska inte hinna stelna.
7. Strö över purjolök och servera med detsamma.
Här finns fler recept från programmet: [danska]