Ägghalvor med rödbetsrom

Ägghalvor ligger på en bädd av ruccola. Äggen är dekorerade med hallonröd rom och gräslök.

Publicerat:

Tillagningstid:

Rödbetsrom är en smaksensation. Dessutom väldigt snyggt. Ett tips om man har lite bråttom är att köpa färdig rödbetsjuice i en juicebar eller i mat- eller hälsokostaffären. 

Ingredienser

8portioner

  • 4
    ägg (hårdkokta)
  • ½dl
    små tapiokapärlor
  • 1dl
    rödbetsjuice
  • 1msk
    citron, pressad
  • 1msk
    färsk pepparrot, riven
  • 1-2kvist(ar)
    färsk dill
  • salt
  • ruccola (valfritt)

Så lagar du

1. Koka upp 1 liter vatten, rör ner tapiokapärlorna och låt dem sjuda cirka 10 minuter. De ska vara nästan genomskinliga. Häll av vattnet och häll ner tapiokapärlorna i en skål kallt vatten så  att kokningen avstannar.

2. Sila av vattnet och smaksätt tapioka med rödbetsjuice, citron och salt.

3. Halvera äggen, lägg dem på ett fat. Om du vill kan du ha lite rucola under ägghalvorna så halkar de inte. Klicka rödbetsrom på ägghalvorna, riv över pepparrot och garnera med dill.

Ännu mer julinspiration ser du i Susannes gröna jul på SVT Play.

Dela det här receptet med dina vänner!