LCHF Äggplättar med räkor

Ett plättlägg med sju små plättar med räkor och persilja.

Publicerat:

Tillagningstid:

Äggplättar med goda räkor är perfekta som förrätt eller som vickning.

Ingredienser

5portioner

Plättar

  • 3st
    ägg
  • 2msk
    grädde (fetthalt 40%)
  • smör till stekning

Garnering

  • 2dl
    créme fraiche (fetthalt 34%)
  • 2hg
    räkor med skal
  • 1st
    rödlök, finhackad
  • 1kruk(or)
    persilja

Så lagar du

1. Vispa ihop äggen med grädden.

2. Lägg en klick smör i varje lagg.

3. Häll smeten i en plättlagg på medelvärme. Har man gjutjärn behöver man inte ha så hög värme på plattan.

4. Stek ett par minuter på varje sida.

5. Lägg upp plättarna på ett fat.

6. Klicka på 1 msk crème fraiche på varje plätt. Lägg på cirka tre skalade räkor på varje.

7. Garnera med 1 tsk finhackad rödlök och 1 nypa hacka persilja på varje plätt.
 

Tips
Man kan göra plättarna dagen innan och garnera dem precis innan gästerna kommer. Då blir de perfekta som en förrätt eller som vickning. Receptet ger 4 till 6 portioner men det beror lite på hur man äter dem.

Dela det här receptet med dina vänner!