Äggspagetti med pocherat ägg och fiskägg

Tillagningstid:

Äggspagetti med pocherat ägg och fiskägg

Publicerat:

Tillagningstid:

Till denna rätt så behöver du en livsmedels godkännd slang och en spruta. Har du inte det så går det att göra i ett sugrör. Då behöver du två klädnypor och tålamod med att fylla sugrören med äggsmeten. Använd fantasin och smaksätt spagettin med örter, kryddor eller varför inte någon god ost. /Erik

Ingredienser

Äggsmet

  • 4 st
    ägg
  • 1 tsk
    skirat smör eller olja
  • 1 krm
    salt
  • 1 tsk
    torkade örter, eller 1 msk färska finhackade örter
  • 1 nypa(or)
    ev. mjöl

Äggspaghetti

  • 1 sats(er)
    äggsmet
  • blommor att garnera med
  • 2 msk
    sikrom eller löjrom
  • färsk dill

Hollandaisesås

  • 3 st
    äggulor
  • 200 g
    smält smör
  • 1 msk
    vatten
  • 1 msk
    citron
  • 1 krm
    nymald vitpeppar

Så lagar du