Aioli med basilika

Skål med aioli.

Publicerat:

Det är viktigt att alla ingredienser har samma temperatur, annars kan aiolin skära sig.

Ingredienser

Till 3 dl

  • 2st
    äggulor
  • 1tsk
    dijonsenap
  • 2-3tsk
    pressad citron
  • 2dl
    neutral olja
  • 2krm
    salt
  • 2-3st
    vitlöksklyftor
  • 1dl
    finhackad basilika
  • 1dl
    turkisk yoghurt eller gräddfil

Så lagar du

1. Blanda äggulor, senap och 2 tsk citronsaft i en bunke. Tillsätt oljan droppvis under vispning eller kör med mixerstav. Sedan i en fin stråle till en tjock majonnäs.

2. Smaka av med salt, pressade eller rivna vitlöksklyftor och eventuellt mer citronsaft. Vänd till sist ner rikligt med finhackad basilika och 1 dl turkisk yoghurt.

Dela det här receptet med dina vänner!