Åkerbär med råkräm och havrefräs

Åkerbär med råkräm och havrefräs.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    åkerbär
  • ev lite socker
  • mynta

Råcreme

  • 2st
    äggulor
  • msk
    florsocker
  • dl
    lättvispad grädde
  • 1msk
    flytande honung

Havrefräs

  • smör
  • ljust muscovadosocker
  • 2dl
    havregryn

Så lagar du

1. Smält smöret i en stekpanna på medelstark värme. Tillsätt sockret. Blanda i havregrynen och bryn dem lätt.

2. Vispa äggulorna och florsockret vitt och pösigt. Tillsätt den vispade grädden och smaksätt med honungen.

3. Värm åkerbären lätt. Sockra eventuellt försiktigt. Strimla myntan och blanda med bären.

4. Lägg ljummet havrefräs i botten av en skål. Alternativt: Låt havrefräset svalna och stelna, dela i mindre bitar. Lägg rikligt med råcreme på havrefraset och lägg bären på toppen.

Dela det här receptet med dina vänner!