Älgburgare med rabarberslaw

Älgburgare med rabarberslaw

Publicerat:

Tillagningstid:

Saftiga burgare med mild viltsmak och alla goda tillbehör, succé för alla åldrar!

Ingredienser

4portioner

Älgburgare

  • 500g
    älgfärs eller renfärs
  • 50g
    rökt sidfläsk, finhackat
  • 100g
    fetaost, smulad
  • 1msk
    fransk senap
  • 1,5tsk
    salt
  • 1tsk
    svartpeppar
  • dina favorittillbehör tex lök, ost, tomat, saltgurka, bröd, sallad, ketchup, senap

Rabarber- och lingonslaw

  • 2
    rabarberstjälkar, strimlade
  • 0,25
    rödkåls- eller vitkålshuvud, strimlat
  • 2
    stjälkar grönkål, plockad
  • 1dl
    äppelcidervinäger
  • 2dl
    tjock yoghurt
  • 1dl
    rårörda lingon
  • salt och svartpeppar

Klyftpotatis

  • 800g
    fast potatis
  • salt, peppar, olja

Så lagar du

Älgburgare

  1. Gör rabarberslaw (nedan) och klyftpotatis.
  2. Förbered och tänd grillen.
  3. Blanda samtliga ingredienser till färsen. Du kan gärna göra det i förväg och låter den stå ett par timmar i kylen, men det är inte nödvändigt.
  4. Dela i 4 lika stora delar, forma till burgare.
  5. När kolen är grå/grillen är varm grillar du burgarna några minuter per sida.
  6. Servera med rabarberslaw, klyftpotatis och dina favorittillbehör.

Rabarber- och lingonslaw

  1. Blanda kål, vinäger och 1 msk salt, låt marinera minst 30 minuter.
  2. Häll av ev vätska.
  3. Blanda ihop samtliga ingredienser.
  4. Smaka av med salt och peppar.

Klyftpotatis

  1. Sätt ugnen på 225 grader vanlig värme.
  2. Klyfta potatis, lägg på bakpappersklädd plåt.
  3. Salta, peppra och ringla på olja.
  4. Grädda mitt i ugnen tills potatisen har fått vacker gyllene färg.

Dela det här receptet med dina vänner!