Älgköttbullar med citron och rosmarin

Älgköttbullar med citron och rosmarin.

Ingredienser

Älgköttbullar

  • 1dl
    ren havregryn
  • 1 1/2dl
    gräddmjölk
  • 700g
    älgfärs
  • 1tsk
    salt
  • 1/2tsk
    svartpeppar
  • 1st
    ägg
  • 1/2tsk
    rosmarin, hackad (gärna färsk)
  • 1/2
    citron, saft och skal
  • 2st
    vitlöksklyftor, hackade

Mandelpotatispuré med västerbottenost

  • 400g
    skalad mandelpotatis
  • ca 2dl
    gräddmjölk
  • 50g
    smör
  • 100g
    västerbottenost
  • salt och nymalen svartpeppar

Så lagar du

Älgköttbullar
Blanda havregryn och gräddmjölk, låt stå 10 min. Blanda färs med salt och peppar. Rör ner ägg, rosmarin, citron, vitlök och havreblandningen. Låt blandningen vila i 5 minuter.  Rulla lagom stora köttbullar och lägg på våt skärbräda. Stek dem gyllene i smör, cirka 5 minuter, ej för länge så de blir torra.

Mandelpotatispuré med västerbottenost
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Slå av vattnet och låt ånga av.Koka upp gräddmjölken med smöret. Pressa potatisen och rör i grädd/smörblandningen till slät puré. Rör i osten och smaka av.

Lingonbalsamico
Blanda lingonsirap och balsamvinäger till lagom sötsyrlig sås.

Dela det här receptet med dina vänner!