Älgköttssoppa med lättrökt pilsnerklimp

Tid:

Älgköttssoppa med lättrökt pilsnerklimp.

Tid:

Smakrik älgsoppa med kålrot och kålrabbi, pilsnerklimp, spetskål och en härlig buljong.

Ingredienser

4 portioner

  • 500-600 g
    älgkött, gärna högrev
  • 1
    kålrabbi
  • 1
    kålrot
  • ½-1
    spetskål
  • 1 knippa(or)
    timjan

Buljong

  • 1-2
    gula lökar
  • 2
    morötter
  • 1
    palsternacka
  • 100 g
    rotselleri
  • 500 g
    älgben

Lättrökt pilsnerklimp

  • 2 dl
    mjölk
  • ½ dl
    pilsner
  • 1
    ägg
  • ½ dl
    hackad persilja
  • 2 msk
    smör
  • 3 msk
    vetemjöl
  • 1 krm
    salt
  • 1 krm
    peppar

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg