Alkoholfri pepparrotssnaps med ingefära och gurkmeja

Alkoholfri pepparrotssnaps med ingefära och gurkmeja

Publicerat:

Tillagningstid:

Den river skönt i halsen den här dundersnapsen. Eldig, pepparosande och dessutom hälsosam, den här snapsen bjuder in alla vid bordet till måltidens startskott. Snapsen håller flera veckor i kylskåp. Receptet ger cirka 20 shots.

Ingredienser

20portioner

  • 1liter
    vatten
  • 50g
    skivad färsk pepparrot
  • 250g
    skivad färsk ingefära
  • 50g
    färsk gurkmeja
  • 3st
    ekologiska citroner, saft och zest
  • 3msk
    honung
  • 1tsk
    hela svartpepparkorn, mortlade
  • 1tsk
    kummin
  • 1tsk
    dillfrön eller torkad dill

Så lagar du

1. Sjud alla ingredienser sakta i 20-30 minuter.

2. Låt svalna.

3. Pressa i lite extra citron efter smak.

4. Sila, häll upp drycken i ren flaska med tätslutande kork och kyl.

Tips:

Efter silning, häll vatten på ingredienserna och låt dra över natten till en härligt smakrik hälsodryck!

Dela det här receptet med dina vänner!