Allsångsmacka

Allsångsmacka

    Publicerat:

    Ingredienser

    4portioner

    • 2st
      kycklingfiléer
    • 1dl
      färdig pesto
    • salt och peppar

    Sås:

    • 1st
      stark korv, t ex chorizo
    • 3st
      sardeller
    • 1/2dl
      svarta oliver
    • 1/2dl
      parmesanost
    • 1 1/2dl
      majonnäs
    • 2msk
      kesella
    • salt och svartpeppar
    • 4st
      valfria småbröd, t ex ciabatta
    • 4msk
      solrosfrön
    • 2msk
      sesamfrö
    • 1ask(ar)
      ruccola

    Så lagar du

    Pensla kycklingfiléerna med pesto. Salta och peppra. Baka i ugnen på 175 grader i ca 30 min.

    Sås:

    Finhacka korven och sardellerna, hacka oliverna och riv parmesanosten. Blanda med resten av ingredienserna till såsen. Smaksätt med salt och svartpeppar.

    Dela småbröden men skär inte igenom helt utan låt dem sitta ihop i långsidan. Bred sås på båda sidor av snittytan på bröden. Rosta solrosfrön och sesamfrön i en het panna, strö över. Lägg på lite ruccola. Skiva kycklingfiléerna och fördela på smörgåsarna. Lägg ihop mackan. Servera.

    Dela det här receptet med dina vänner!