Allsångsmacka
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 2stkycklingfiléer
- 1dlfärdig pesto
- salt och peppar
Sås:
- 1ststark korv, t ex chorizo
- 3stsardeller
- 1/2dlsvarta oliver
- 1/2dlparmesanost
- 1 1/2dlmajonnäs
- 2mskkesella
- salt och svartpeppar
- 4stvalfria småbröd, t ex ciabatta
- 4msksolrosfrön
- 2msksesamfrö
- 1ask(ar)ruccola
Så lagar du
Pensla kycklingfiléerna med pesto. Salta och peppra. Baka i ugnen på 175 grader i ca 30 min.
Sås:
Finhacka korven och sardellerna, hacka oliverna och riv parmesanosten. Blanda med resten av ingredienserna till såsen. Smaksätt med salt och svartpeppar.
Dela småbröden men skär inte igenom helt utan låt dem sitta ihop i långsidan. Bred sås på båda sidor av snittytan på bröden. Rosta solrosfrön och sesamfrön i en het panna, strö över. Lägg på lite ruccola. Skiva kycklingfiléerna och fördela på smörgåsarna. Lägg ihop mackan. Servera.