Allt-i-ett lasagne i stekpanna

Allt-i-ett lasagne i stekpanna

Publicerat:

Tillagningstid:

One pot lasagna! Allting tillagas i en och samma stekpanna och resultatet blir fantastiskt. Att det dessutom blir mindre disk är inte fel det heller.

Ingredienser

6portioner

  • 8st
    lasagneplattor
  • 500g
    köttfärs eller vegofärs
  • 1st
    gul lök
  • 2st
    morötter
  • 2st
    selleristjälkar
  • 3st
    vitlöksklyftor
  • 1paket
    krossad tomat
  • 1paket
    passerad tomat
  • 3dl
    crème fraiche (34% fetthalt)
  • 1st
    mozzarellaboll (kan ersättas med riven ost)
  • 150g
    riven ost
  • ca 2-3dl
    vatten
  • 1msk
    torkad basilika
  • 1msk
    torkad oregano
  • 1msk
    balsamvinäger eller socker
  • 1,5tsk
    dijonsenap (kan uteslutas)
  • salt och peppar
  • rapsolja till stekning

Så lagar du

  1. Hacka lök och selleri i små tärningar. Riv morötterna på grova sidan av rivjärnet. Hetta upp olja i en stekpanna med höga kanter. Vänd i lök, selleri och morot och stek tills grönsakerna mjuknar får färg.
  2. Vänd i färsen och pressa i vitlök, stek tills färsen får färg. Krydda med oregano, basilika och fräs lite hastigt.
  3. Häll krossad tomat, passerad tomat, salt, peppar, dijonsenap och vatten. Lägg ett lock på grytan och låt såsen puttra i ca 20 min.
  4. Bryt lasagneplattorna i bitar och fördela dem jämnt i köttfärssåsen. Sänk värmen och lägg ett lock på stekpannan. Låt lasagnen tillagas långsamt tills plattorna mjuknar, ca 15 min.
  5. Bred sedan på crème fraîche, strö på riven ost och mozzarella. Lägg ett lock på grytan och låt osten smälta på svag värme. Ta bort locket, strö på färsk basilika och servera!

Dela det här receptet med dina vänner!