Ambrosiakaka med mazarindeg

Tid:

Kaka med glasyr.

Tid:

Mazarindeg och sockerkakssmet skapar tillsammans en ljuvlig Ambrosiakaka, toppad med glasyr och fräscht citronskal.

Ingredienser

Deg 1

  • 250 g
    rumstempererat smör
  • 1 st
    vanlijstång
  • 125 g
    florsocker
  • 125 g
    rörsocker
  • 150 g
    rumstempererade hela ägg
  • 100 g
    rumstempererad äggula
  • 190 g
    vetemjöl
  • 65 g
    majsmjöl
  • 1 msk
    citron (rivet skal och saft)

Deg 2

  • 125 g
    ren, rå marsipan
  • 85 g
    socker
  • 50 g
    rumstempererat smör
  • 75 g
    rumstempererade hela ägg

Citronglasyr

  • 150 g
    florsocker
  • 1 msk
    citron (rivet skal och saft)
  • Eventuellt lite vatten

Så lagar du