Amerikanska mandelpannkakor med topping

Amerikanska mandelpannkakor.

Publicerat:

Tillagningstid:

Matiga pannkakor med tropisk fruktkompott med nötter och en avokadotopping.

Ingredienser

6portioner

Mandelpannkakor

  • 200g
    mandelmjöl
  • 15g
    linfrön
  • 15g
    hirs
  • 15g
    sesamfrön
  • 10g
    kokosmjöl
  • 5
    ägg
  • 125g
    yoghurt
  • ½liter
    mandelmjölk
  • 2tsk
    bakpulver
  • havssalt
  • vatten

Topping med tropisk fruktkompott och nötter

  • 200g
    cashewnötter
  • 100g
    macadamianötter
  • ½liter
    mandelmjölk
  • 2
    persikor, tärnade
  • 2
    kiwis, skalade och tärnade
  • 3
    passionsfrukter, urgröpt
  • 2
    apelsiner, skalade och tärnade
  • 3kvist(ar)
    mynta
  • 3kvist(ar)
    basilika
  • 3msk
    honung

Avokadotopping

  • 1
    avokado, i grova bitar
  • havssalt
  • olivolja

Så lagar du

Mandelpannkakor

1. Blanda alla torra ingredienser. Vispa i ägg och yoghurt. Späd med mandelmjölk och ev. lite vatten till en trögflytande smet.

2. Värm upp stekpanna och stek plättstora pannkakor i neutral olja på båda sidor. Lägg i ugnsfast form och håll varmt till servering.

Tropisk fruktkompott med nötter

1. Lägg cashewnötter i en kastrull och slå på mandelmjölk.

2. Tillsätt alla örtkvistar som får sjuda med under lock tills nötter är mjuka och krämiga (OBS! Låg värme annars bränns det lätt).

3. Lyft bort örtkvistar och blanda med all frukt. Avsluta med macadamianötter och örter. Smaka av med honung.

Avokadotopping

1. Gröp ur stora bitar ur avokadon med en sked. Strö över salt och avsluta med att hälla över olivoljan.

Dela det här receptet med dina vänner!