Amorspilar med pilgrimspärlor
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 8stträspett
- 8skiva(or)parmaskinka
- 3paketpilgrimsmusslor
- 1/2 +tsksalt
- 1/2 +krmsvartpeppar
- 1kruk(or)basilika
- 2klyfta(or)vitlök
- 3/4dlolivolja
- 1mskbalsamvinäger
- 1ask(ar)cocktailtomater
Så lagar du
1. Halvera skinkskivorna på mitten. Trä upp pilgrimsmusslor på spett. Salta 1/2 tsk och peppra 1 krm. Finhacka basilikan (ca 1 dl). Linda skinkskivor runt om pilgrimsmusslorna på spetten. <br>
2. Skala och finhacka vitlöken. Fräs den mjuk i olivoljan. Tillsätt balsamvinäger. Halvera tomaterna. <br>
3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. <br>
4. Lägg ner tomater och den hackade basilikan i olivoljan, smaka av med salt och peppar. Låt det bli varmt. <br>
5. Grilla spetten i het grillpanna 1/2-1 min på var sida. <br>
6. Häll tomatoljan på den nykokta pastan. Lägg upp den, spett och rucola på varma tallrikar. <br>
<br><br>
Tillbehör: Bred bandpasta typ mafaldine eller fettucine.