Amorspilar med pilgrimspärlor

Amorspilar med pilgrimspärlor

Ingredienser

4portioner

  • 8st
    träspett
  • 8skiva(or)
    parmaskinka
  • 3paket
    pilgrimsmusslor
  • 1/2 +tsk
    salt
  • 1/2 +krm
    svartpeppar
  • 1kruk(or)
    basilika
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 3/4dl
    olivolja
  • 1msk
    balsamvinäger
  • 1ask(ar)
    cocktailtomater

Så lagar du

1. Halvera skinkskivorna på mitten. Trä upp pilgrimsmusslor på spett. Salta 1/2 tsk och peppra 1 krm. Finhacka basilikan (ca 1 dl). Linda skinkskivor runt om pilgrimsmusslorna på spetten. <br>

2. Skala och finhacka vitlöken. Fräs den mjuk i olivoljan. Tillsätt balsamvinäger. Halvera tomaterna. <br>

3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. <br>

4. Lägg ner tomater och den hackade basilikan i olivoljan, smaka av med salt och peppar. Låt det bli varmt. <br>

5. Grilla spetten i het grillpanna 1/2-1 min på var sida. <br>

6. Häll tomatoljan på den nykokta pastan. Lägg upp den, spett och rucola på varma tallrikar. <br>

<br><br>

Tillbehör: Bred bandpasta typ mafaldine eller fettucine.

Dela det här receptet med dina vänner!