Ananas- och bananpaj med kardemumma
Ingredienser
4portioner
Deg
- 150gfärskost
- 150gsmör
- 2¾dlmjöl
- 2tskbakpulver
Crème
- 200gmandelmassa
- 1dlcrème fraiche
- 1stcitron, skal
- 1stcitron, saft
- 1stägg
- 2tskmalen kardemumma
- 2dlmandel
- ½stananas
- 2stbananer
- gräddfil till servering
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Blanda alla ingredienserna till degen.
3. Platta ut degen i pajskalet, tryck upp det på kanterna. Använd mjöl på fingrarna så klibbar det mindre. Skär med kniv bort överflödig deg som krupit över kanten på pajformen.
4. Riv mandelmassan, blanda ner crème fraiche och citronskal, vispa. Knäck i ägget och rör om. Häll i citronsaften och rör om ytterligare. Blanda ner kardemumman, grovhacka mandeln och rör i.
5. Crème: Skär ananasen i stora tärningar och skiva bananerna i centimetertjocka skivor. Lägg frukten i pajskalet och häll på crèmen. Peta runt lite i formen så att crèmen blandar sig med frukten.
6. Baka i ugnen i cirka 40 minuter. Servera pajen med en klick gräddfil.