Anderssons pannkaka med kardemumma, äppelkompott och lönnsirapsgrädde

Anderssons pannkaka med kardemumma, äppelkompott och lönnsirapsgrädde

Ingredienser

4portioner

  • 2dl
    crème fraîche
  • 33cl
    ramlösa
  • 100g
    smält smör
  • 1
    ägg
  • 250g
    vetemjöl
  • 1tsk
    mald kardemumma
  • smör att steka i

Äppelkompott:

  • 2st
    äpplen
  • 1dl
    äppelmos

Lönnsirapsgrädde:

  • 2msk
    lönnsirap
  • 2dl
    vispgrädde

Så lagar du

Pannkakssmeten

1. Lägg allt i en bunke och vispa slätt.

2. Stek i smör ca 1 dl smet i taget i en stekpanna med diametern 20 cm.

Äppelkompott

1. Ansa och fin hacka äpplet, blanda upp det med äppelmoset.

Lönnsirapsgrädde

1. Vispa ihop grädden med lönnsirapen.

Dela det här receptet med dina vänner!