Ingredienser

6 portioner

  • 700 g
    minibläckfiskar
  • 300 g
    fläskfilé
  • 300 g
    kycklingfilé
  • 300 g
    oxfilé
  • 400 g
    filé av vit fisk
  • 12
    råa jätteräkor

<b> Bläckfiskmarinad: </b>

  • 2 tsk
    stora röda chilifrukter
  • 1 tsk
    havssalt
  • 1 1/2 msk
    palmsocker el. råsocker
  • 1 msk
    thailändsk fisksås
  • 2 msk
    färsk ingefära
  • 1 msk
    lime

<b> Vitlöks - och Ingefärspasta: </b>

  • 10 st
    vitlöksklyftor
  • 1 1/4 dl
    färsk ingefära
  • 1 tsk
    havssalt

<b> Fläskfilémarinad: </b>

  • 2 msk
    hoisinsås
  • 1 msk
    torr sherry
  • 1 tsk
    svart kinesisk vinäger
  • sesamolja

<b> Kyclingmarinad: </b>

  • 1 msk
    ostronsås
  • 1 msk
    torr sherry
  • 1 krm
    ljus soja
  • sesamolja

<b> Biffmarinad: </b>

  • 2 tsk
    kinesisk barbecuesås
  • 1 msk
    torr sherry
  • 1 tsk
    rostad sichuanpeppar och salt
  • sesamolja

<b> Fiskmarinad: </b>

  • 2 msk
    korianderstjälkar med rot
  • 1 msk
    jordnötsolja
  • 2 tsk
    havssalt
  • 1 tsk
    strösocker

<b> Räkmarinad: </b>

  • 1 msk
    citrongräs
  • 1/2 dl
    salladslök
  • 1 1/2 msk
    färsk ingefära
  • 1 msk
    torr sherry
  • 1 tsk
    havssalt
  • sesamolja

<b> Övriga ingredienser: </b>

  • 2 st
    burkar med bambuskott
  • 18 st
    levande blåmusslor
  • 12 st
    levande pilgrimsmusslor
  • 1 knippa(or)
    choy sum el. färsk bladspenat
  • 1 knippa(or)
    grön sparris
  • 2 st
    salladskål
  • 5 dl
    böngroddar
  • 1 knippa(or)
    färsk mynta
  • 1 knippa(or)
    thaibasilika
  • 1 knippa(or)
    färsk koriander
  • 1 knippa(or)
    vietnamesisk mynta
  • 300 g
    färska äggnudlar
  • 4 st
    hårdkokta ägg
  • 2 dl
    skogsöron
  • 75 g
    shiitakesvamp

<b> Buljong: </b>

  • 3 liter
    vatten
  • 4
    salladslökar, ituskurna
  • 10
    vitlöksklyftor
  • 20 skiva(or)
    färsk ingefära
  • 60 g
    galangal
  • 3 kvist(ar)
    citrongräs
  • 2 msk
    havssalt

Dippsåser:

  • 3 msk
    ostronsås
  • 2 tsk
    sesamolja
  • 2 msk
    hoisinsås
  • 2 msk
    balsamvinäger
  • 2 msk
    kinesisk barbecuesås
  • efter smak
    saltad rädisa och rucola
  • 1 tsk
    mörk soja
  • 2 tsk
    ljus soja
  • 1 tsk
    ingefära

Smaksättare:

  • efter smak
    ljus soja
  • efter smak
    thailändsk fisksås
  • efter smak
    blandad kinesisk pickles
  • efter smak
    stora röda chilifrukter
  • efter smak
    citronklyftor
  • efter smak
    rostad sichuanpeppar och salt

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg