Anka citrus

Tillagningstid:

Några skivor av ankan, apelsin- grapefruktfiléer, pumpapuré, fänkål och topping med grovhackad pistagenötter på en vit tallrik.

Publicerat:

Tillagningstid:

Rosastekt ankbröst med smörstekt fänkål, pumpapuré, citrussås och krossade pistagenötter. Missa inte DK-kryddan från Vår tid är nu, Djurgårdskällarens special. Den här rätten serverades på Astrids födelsedagskalas.

Ingredienser

4 portioner

  • 2
    stora ankbröst med skinn, eller 3 mindre
  • 2
    fänkålshuvuden, grovt skivade
  • apelsinfiléer
  • grapefruktfiléer
  • pumpa, butternut
  • pistagenötter, grovt hackade
  • 2 msk
    smör

Sås

  • 2 dl
    kycklingfond
  • 1 dl
    sherry
  • 2 dl
    apelsinjuice
  • 2 msk
    vinäger
  • 1 msk
    råsocker, kan uteslutas
  • zest av en apelsin och ½ grapefrukt
  • 1 krm
    DK-krydda
  • 2 msk
    smör

DK-krydda

  • 3 msk
    mejram, torkad
  • 3 msk
    kryddpeppar, mald
  • 3 msk
    muskotnöt, mald
  • 3 msk
    kryddnejlika, mald
  • 6 msk
    vitpeppar, mald

Så lagar du