Ankbröst i rispapper med svamp- och pak choi-blandning

Tillagningstid:

Ankbröst i rispapper med svamp- och pak choi-blandning

Publicerat:

Tillagningstid:

Vi inspireras av olika matkulturer och här har vi gjort en japansk-kinesisk fusion med smaker från de asiatiska köken.

Ingredienser

4 portioner

  • 1
    ankbröst, ca 400 g
  • 2-3
    vitlöksklyftor
  • 1 tsk
    riven färsk ingefära
  • 1
    näve torkad shiitakesvamp
  • 1 paket
    udonnudlar (200 g)
  • 1
    gul lök
  • 3
    pak choi
  • 2
    nävar wokgrönsaker
  • 1 msk
    olja med neutral smak för stekning
  • 4
    rispapper
  • 2-3 dl
    frityrolja

Topping

  • färsk koriander
  • furikake-kryddblandning

Kinesisk-japansk sojasås

  • 8 msk
    kinesisk soja
  • 2-3 msk
    japansk soja
  • 2 msk
    jordnötssmör
  • 2-3 msk
    flytande honung
  • 4 tsk
    risvinäger
  • 1 msk
    sesamolja
  • 1 tsk
    chilipulver

Så lagar du