Ankdumplings gyoza

Tillagningstid:

Ankdumplings gyoza med wokad svamp.

Publicerat:

Tillagningstid:

Hemgjorda dumplings kanske låter avskräckande men det är ett roligt pyssel som ger fantastiskt resultat. Dessa saftiga dumplings med en mängd spännande smaker är värda allt besvär! Ankan går fint att byta ut mot fläskfärs eller kycklingfärs också.

Ingredienser

4 portioner

Dumplings

  • 400 g
    ankbröst
  • 50 g
    svamp
  • 100 g
    pak choi (1/2 salladhuvud) eller spetskål
  • 1
    vårlök
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 1 msk
    riven ingefära
  • 2 msk
    soja
  • tsk
    sesamolja
  • ½ tsk
    chiliflakes
  • ¼ tsk
    stjärnanis
  • 36
    36 wonton eller gyozapapper eller hemgjord deg
  • några matskedar matolja
  • 1–2 dl
    vatten

Dippsås

  • 3 msk
    soja
  • 1 tsk
    sesamolja
  • 1 tsk
    risvinäger
  • 1
    färsk röd chili
  • koriander
  • rostade sesamfrön

Så lagar du