Annicas klassiska smörgåstårta

Tillagningstid:

Annicas klassiska smörgåstårta

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här festliga varianten på smörgåstårta är fylld av rökt lax, mild senapssås och böckling samt är rikligt dekorerad med handskalade räkor.

Ingredienser

8–10 portioner

  • 12-15 skiva(or)
    landgångsbröd
  • lite mineralvatten
  • 400 g
    böckling, rensad
  • 1 dl
    majonnäs
  • 1 ½ msk
    strösocker
  • 1 ½ msk
    dijonsenap, rumsvarm
  • 1 ½ msk
    svensk senap, rumsvarm
  • 1 dl
    mild rapsolja
  • salt
  • 4-500 g
    kallrökt lax, tunt skivad
  • 10-15 cm
    gurka, tunnt skivad
  • 50 g
    smör, rumsvarmt
  • 300 g
    färskost
  • 3 dl
    crème fraiche
  • 1 tsk
    salt
  • ½ tsk
    vitpeppar, malen
  • 1 kg
    räkor med skal, tinade
  • 2 st
    ägg, hårdkokta
  • 5-6 st
    rädisor, tunt skivade
  • dillvippor
  • 1/4 st
    romansalladshuvud, fint hackad

Så lagar du