Ingredienser

4 - 6portioner

  • 125g
    ansjovisfiléer
  • 2msk
    smör
  • 2 ½msk
    vetemjöl
  • 2dl
    mjölk
  • 1msk
    riven gul lök
  • 1krm
    malen vitpeppar
  • 3
    äggulor
  • 3
    äggvitor
  • skirat smör till servering samt till formar

Så lagar du

Sätt ugnen på 175 grader. Riv löken samt finhacka ansjovisen. 

Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet, späd med mjölken och låt småsjuda någon minut. Ta av kastrullen från värmen, blanda ner ansjovisen, löken och vitpepparen samt rör i äggulorna.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det i smeten med hjälp av en slickepott. Fördela smeten i smorda ugnssäkra portionsformar cirka 4 cm höga samt 7 cm i diameter. Fyll upp till tre fjärdedelar.

Grädda portionssuffléerna i 10-15 minuter. Serveras direkt med skirat smör.

Dela det här receptet med dina vänner!