Ansjovissufflé
Publicerat:
2012-11-21Ingredienser
4 - 6portioner
- 125gansjovisfiléer
- 2msksmör
- 2 ½mskvetemjöl
- 2dlmjölk
- 1mskriven gul lök
- 1krmmalen vitpeppar
- 3äggulor
- 3äggvitor
- skirat smör till servering samt till formar
Så lagar du
Sätt ugnen på 175 grader. Riv löken samt finhacka ansjovisen.
Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet, späd med mjölken och låt småsjuda någon minut. Ta av kastrullen från värmen, blanda ner ansjovisen, löken och vitpepparen samt rör i äggulorna.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det i smeten med hjälp av en slickepott. Fördela smeten i smorda ugnssäkra portionsformar cirka 4 cm höga samt 7 cm i diameter. Fyll upp till tre fjärdedelar.
Grädda portionssuffléerna i 10-15 minuter. Serveras direkt med skirat smör.