Apelsin- och chokladskorpor

Apelsin- och chokladskorpor

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

60portioner

  • 75g
    smör
  • 2dl
    strösocker
  • 2st
    ägg
  • 1-2st
    apelsiner
  • 75g
    mörk choklad
  • 5-6dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    bakpulver
  • 2tsk
    vaniljsocker

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Rör smör och socker pösigt med elvisp.

3. Vispa ner äggen ett i taget och tillsätt apelsinskal och apelsinsaft.

4. Hacka chokladen grovt. Blanda den med mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i äggsmeten. En lösare deg (med den mindre mängden mjöl) gör att skorporna flyter ut och blir sprödare.

5. Ta upp degen på mjölat bord. Dela den i 4 delar och rulla dem i 1½ cm tjocka längder. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 80-100 grader. Den lägre temperaturen med varmluft.

6. Ta ut och skär dem i sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten och torka dem mitt i ugnen 45-60 minuter tills de känns torra.

Dela det här receptet med dina vänner!