Apelsin och fänkålssallad

Apelsin och fänkålssallad

Publicerat:

Tillagningstid:

En favoritsallad i all sin enkelhet. Söta blodapelsin, krispig fänkål och syrlig vinegrätt, den här salladen passar till nästan allt! Kött, fisk och sicilianska arancini. De sicilianska blodapelsinerna har en kort men ljuvlig säsong och då gäller det att passa på! På frukostyoghurten, i lunchsalladen och som en härlig efterrätt med nötter och choklad strösslat över.

Ingredienser

1 - 2portioner

  • 2-3st
    sicilianska blodapelsiner
  • 1st
    fänkål
  • 2msk
    olivolja extra vergine
  • 0,5msk
    citronsaft
  • flingsalt och nymald svartpeppar
  • 2msk
    finhackade pistagenötter

Så lagar du

  1. Skär bort skalet från apelsinerna.
  2. Skiva fänkål och apelsin tunt och lägg upp på ett fat. Hacka gärna fänkålsdillen och strö den över fänkål och apelsin.
  3. Dela citronen och gör en vinägrett med olivolja, citronsaft, salt och peppar. Ringla den över salladen.
  4. Strö över nötter.

Dela det här receptet med dina vänner!