Apelsin- och hjortronsallad

Apelsin- och hjortronsallad

Publicerat:

Tillagningstid:

En lättgjord dessert och en underbar smakkombo med apelsiner från södra Europa och hjortron från norra Sverige. Servera med mandelgrädde, glass eller lättvispad grädde.

Ingredienser

6portioner

  • 3st
    apelsiner
  • 300g
    hjortron
  • lite
    strösocker

Mandelgrädde

  • 3dl
    vispgrädde
  • 150g
    mandelmassa, kylskåpskall
  • 25g
    rostade mandelspån

Så lagar du

  1. Skär bort skalet från apelsinerna med en kniv. Skär ut hinnfria klyftor eller skär i skivor och sedan i mindre bitar.

  2. Blanda apelsiner och hjortron och även saften från apelsinerna. Smaka av med lite strösocker.

  3. Vispa grädden ganska lätt. Riv mandelmassan grovt och blanda ner den i grädden.

  4. Servera apelsin- och hjortronsalladen med mandelgrädden och strö eventuellt över lite rostade mandelspån.

Dela det här receptet med dina vänner!