Apelsin- och hjortronsallad
Publicerat:
2022-04-08Tillagningstid:
En lättgjord dessert och en underbar smakkombo med apelsiner från södra Europa och hjortron från norra Sverige. Servera med mandelgrädde, glass eller lättvispad grädde.
Ingredienser
6portioner
- 3stapelsiner
- 300ghjortron
- liteströsocker
Mandelgrädde
- 3dlvispgrädde
- 150gmandelmassa, kylskåpskall
- 25grostade mandelspån
Så lagar du
Skär bort skalet från apelsinerna med en kniv. Skär ut hinnfria klyftor eller skär i skivor och sedan i mindre bitar.
Blanda apelsiner och hjortron och även saften från apelsinerna. Smaka av med lite strösocker.
Vispa grädden ganska lätt. Riv mandelmassan grovt och blanda ner den i grädden.
Servera apelsin- och hjortronsalladen med mandelgrädden och strö eventuellt över lite rostade mandelspån.