Apelsin- och jordgubbssallad med marängtäcke
Publicerat:
2013-01-23Enkel dessert med saftiga apelsiner och jordgubbar under maräng som du bränner med gasolbrännare eller i ugn.
Ingredienser
10portioner
- 6stapelsiner
- 200-300 ghalvtinade jordgubbar
- ev 2 mskströsocker
- ev 2 mskcitruslikör
Maräng
- 3 ststora äggvitor
- 1dlströsocker
Så lagar du
1. Skär bort skalet från apelsinerna så att även det vita följer med. Skär apelsinerna i bitar. Dela stora jordgubbar och blanda med apelsinerna.
2. Smaka av om det behövs lite socker och häll ev på lite citruslikör. Fördela salladen i portionsskålar eller glas som tål värme.
3. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fast maräng. Fördela marängen ovanpå.
4. Ge marängen färg med gasolbrännare. Det går också att ställa in formarna i ugn under grill någon minut tills marängen får fin färg, men var då säker på att formarna tål värme. Servera genast.