Apelsin- och jordgubbssallad med marängtäcke

Apelsin- och jordgubbssallad med marängtäcke.

Publicerat:

Enkel dessert med saftiga apelsiner och jordgubbar under maräng som du bränner med gasolbrännare eller i ugn.

Ingredienser

10portioner

  • 6st
    apelsiner
  • 200-300 g
    halvtinade jordgubbar
  • ev 2 msk
    strösocker
  • ev 2 msk
    citruslikör

Maräng

  • 3 st
    stora äggvitor
  • 1dl
    strösocker

Så lagar du

1. Skär bort skalet från apelsinerna så att även det vita följer med. Skär apelsinerna i bitar. Dela stora jordgubbar och blanda med apelsinerna.

2. Smaka av om det behövs lite socker och häll ev på lite citruslikör. Fördela salladen i portionsskålar eller glas som tål värme.

3. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fast maräng. Fördela marängen ovanpå.

4. Ge marängen färg med gasolbrännare. Det går också att ställa in formarna i ugn under grill någon minut tills marängen får fin färg, men var då säker på att formarna tål värme. Servera genast.

Dela det här receptet med dina vänner!