Apelsin- och senapsgriljerad julskinka

skinkan på fat med grönt

Publicerat:

Tillagningstid:

Supersnabbt julbord: Med en färdig, rimmad skinka går det otroligt lätt och snabbt att griljera julskinkan. Senap och apelsinskal ger smaken.

Ingredienser

  • 1
    rimmad och kokt eller ugnsbakad julskinka, ca 4 kg
  • 2msk
    skånsk senap
  • 1msk
    grov senap
  • 1
    äggula
  • 3msk
    strösocker
  • 1
    apelsin, det finrivna skalet
  • 3msk
    ströbröd

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225° grader. Blanda skånsk senap, grov senap, äggula, strösocker och apelsinskal till griljeringen. Rör i 2 matskedar av ströbrödet.

2. Lägg skinkan på en plåt med fettet uppåt och täck den med griljeringen. Strö över resten av ströbrödet och sätt in skinkan mitt i ugnen 10-15 minuter tills den börjar få en gyllenbrun färg.

3. Ta ut skinkan ur ugnen och låt den svalna helt. Skär upp i skivor när det är dags att äta.

Dela det här receptet med dina vänner!