Apelsin- och senapsgriljerad julskinka
Publicerat:
2015-12-21Tillagningstid:
Supersnabbt julbord: Med en färdig, rimmad skinka går det otroligt lätt och snabbt att griljera julskinkan. Senap och apelsinskal ger smaken.
Ingredienser
- 1rimmad och kokt eller ugnsbakad julskinka, ca 4 kg
- 2mskskånsk senap
- 1mskgrov senap
- 1äggula
- 3mskströsocker
- 1apelsin, det finrivna skalet
- 3mskströbröd
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225° grader. Blanda skånsk senap, grov senap, äggula, strösocker och apelsinskal till griljeringen. Rör i 2 matskedar av ströbrödet.
2. Lägg skinkan på en plåt med fettet uppåt och täck den med griljeringen. Strö över resten av ströbrödet och sätt in skinkan mitt i ugnen 10-15 minuter tills den börjar få en gyllenbrun färg.
3. Ta ut skinkan ur ugnen och låt den svalna helt. Skär upp i skivor när det är dags att äta.