Ingredienser
6 - 8portioner
- 200gvetemjöl
- 100gmandelmjöl
- 150gströsocker
- 1tskbakpulver
- 2stägg
- 250ggrekisk yoghurt
- 1,5dlsolrosolja
- skal från 1 citron
- 1nypa(or)salt
Apelsinsirap:
- 1,5dlvatten
- 175gströsocker
- skal och saft från en apelsin
- 0,5pressad citron
- 5stkrossade kardemummafrön
- 1mskapelsinblomsvatten*
Så lagar du
Börja med att göra sirapen:
Häll vatten, socker, saft, skal och kardemumma i en kastrull.
Värm långsamt under omrörning så att sockret löser sig. Låt koka i ca 7 minuter och låt svalna. Blandningen får då en sirapkonsistens. Häll sist i apelsinblomsvattnet.
* = Finns bland bakprodukterna i välsorterade butiker eller i orientaliska butiker.
Värm ugnen till 180 grader. Smörj en springform.
Lägg alla de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt de resterande ingredienserna en i taget och rör ihop till en smet. Häll upp i formen och baka i ugnen ca 30 minuter.
Låt kakan svalna 10 minuter och häll sedan sakta över sirapen. Lägg på florsocker strax innan serveringen.
Servera med crème fraiche eller grekisk yoghurt.
<b>Varför anger vi måtten i gram?</b>
Därför att det blir mer exakt! Nedan hittar du en enkel omvandlingstabell!