Apelsinparfait med kanderade nötter

Apelsinparfait med kanderade nötter

Publicerat:

Tillagningstid:

Som avslutning en len apelsinparfait toppad med knapriga, sötsalta nötter.

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    apelsiner
  • 2st
    äggulor
  • 1,5dl
    florsocker
  • 4msk
    pressad apelsinsaft
  • rivet skal av en halv apelsin
  • ½st
    vaniljstång
  • 2dl
    vispgrädde

Kanderade cashewnötter

  • 100g
    saltade cashewnötter
  • 1dl
    strösocker

Så lagar du

1. Smält socker på medelvärme i en stekpanna. Tillsätt nötterna och rör om så att sockret fastnar på alla sidor. Häll upp på smörpapper och låt svalna. Hacka i mindre bitar.

2. Skär av toppen på apelsinerna. Gröpa ur dem med en liten vass kniv och en liten sked. Sila av 4 msk saft och riv skal av en halv apelsin.

3. Vispa ihop äggulor, florsocker och apelsinsaft och skal i en skål. Skåra en halv vaniljstång och skrapa ur fröna. Blanda ned fröna i grädden. Vispa grädden hårt. Rör ner den i äggsmeten.

4. Fyll apelsinerna med parfaitsmeten och ställ i en bakform. Frys i ca 4-6 timmar.

5. Ta fram apelsinerna i rumstemperatur ca 20 minuter innan servering och toppa med hackade, kanderade cashewnötter.

Dryckestips

Nederburg Noble Late Harvest, Sydafrika
Nr 2741, 85 kronor

Dela det här receptet med dina vänner!