Apfelstrudel med vispgrädde

Apfelstrudel

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingen oktoberfest är väl komplett utan en härlig tysk apfelstrudel.

Ingredienser

8portioner

  • 1st
    färdigkavlad smördegsrulle
  • 3st
    små syrliga äpplen
  • 1/2dl
    russin
  • 1msk
    kanel
  • 3 msk
    socker
  • 1dl
    pistachenötter
  • 1st
    ägg
  • 2dl
    vispgrädde
  • florsocker

Så lagar du

1. Rulla ut smördegen på en plåt. Pensla uppvispat ägg på kanterna. Skär äpplena i tunna skivor och lägg i mitten på degen, strö över socker, kanel, russin och nötter.

2. Vik långsidorna över fyllningen och nyp ihop skarven på mitten. Kläm till kortsidorna med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg.

3. Grädda i ca 20 min 200 grader tills äppelkakan är gyllenbrun. Låt svalna på plåten, sikta över florsocker och servera med vispad grädde.

Dela det här receptet med dina vänner!