Äppel- och hallondessert i glas

Äpple och hallon med vit kräm i ett genomskinligt glas.

Publicerat:

Tillagningstid:

Hallon och äpple är en underbar smakkombination. Jag sjuder ihop dem till en kompott och varvar med vaniljkräm. Det här är en superfräsch dessert där du själv väljer hur söt du vill göra den. Passa på att tömma fruktskålen, det gör inget om äpplena har hunnit bli lite skrumpna. Du kan absolut göra kompotten på andra frukter tex päron, vinbär och blåbär. Välj det som du gillar.

Ingredienser

4portioner

Äppel- och hallonkompott:

  • 3st
    äpplen
  • 200g
    frysta hallon
  • 2msk
    socker eller sirap (kan räcka med 1 msk alternativt helt utan)

Vaniljkräm:

  • 2dl
    turkisk/grekisk yoghurt eller kvarg
  • 2msk
    vaniljsåspulver (går att byta ut mot vaniljpulver och sötningsmedel)

Till servering: 4 kakor eller 1 dl musli (går att byta ut mot sockerfritt)

    Så lagar du

    1. Tärna äpplen,  lägg i en kastrull med lite vatten i botten.
    2. Koka 5 minuter eller tills äppelbitarna har mjuknat.
    3. Tillsätt hallon, koka upp.
    4. Smaka av med sirap eller socker, låt svalna.
    5. Blanda yoghurt och vaniljsåspulver.
    6. Varva hallon- och äppelkompott, vaniljyoghurt och musli/smulade kakor i glas.

    Dela det här receptet med dina vänner!