Äppelchutney

Äppelchutney

    Publicerat:

    Ingredienser

    1portioner

    Till 1 sats

    • 4
      äpplen
    • 1
      gul lök
    • 1
      röd chilifrukt
    • 2tsk
      färsk, riven ingefära
    • 1
      pressad vitlöksklyfta
    • 1dl
      äppelcidervinäger
    • dl
      farinsocker

    Så lagar du

    1. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i mindre bitar. Skala och hacka löken. Kärna ur och finhacka chilin.

    2. Blanda alla ingredienserna utom sockret i en stor gryta. Sjud 10 min tills äpplena mjuknar. Tillsätt sockret och sjud ca 30 min utan lock tills det är en ganska fast massa. Rör då och då. Häll upp i rena burkar och förvara i kylskåp.

    Jag brukar passa på och göra chutney när jag har gott om äpplen. Chutney passar så bra till både kött-, fisk- och curryrätter. Det här håller sig mycket länge om den förvaras i kylen.

    Dela det här receptet med dina vänner!