Äppelchutney

Äppelchutney i burk.

Publicerat:

Tillagningstid:

En chutney med lite styrka och en god sötma. Det karamelliserade sockret ger chutneyn en nötaktig smak. Gott tillsammans med t ex julskinkan.

Ingredienser

  • 5dl
    äpplen i klyftor
  • 1
    gul lök
  • 1dl
    socker
  • ½dl
    vinäger
  • 1dl
    socker
  • chili
  • 1dl
    vatten

Så lagar du

1. Värm upp en stekpanna och karamellisera sockret i den. Var noga med att inte bränna sockret, det ska bara få en gyllenbrun färg.

2. Sätt sedan i äppelklyftor, hackad lök, vinäger, chili, salt, peppar och vatten.

3. Låt koka till en trög konsistens, ca 15 minuter.

4. Smaka av med salt och peppar. Låt kallna.

5. Häll upp i fina burkar, förvara i kylskåp.

Dela det här receptet med dina vänner!