Äppeldessert med mandelmassa

Äppeldessert med mandelmassa

Publicerat:

Tillagningstid:

Håkan Larssons idol Karin Fransson i Borgholm är ursprunget till det här enkla men ytterligt läckra receptet på äppeldessert, som också kan användas som pajfyllning.

Ingredienser

4 - 5portioner

Äppeldessert

  • 700g
    syrliga svenska äpplen
  • 2dl
    crème fraiche
  • 3st
    ägg
  • 1dl
    strösocker
  • 150g
    mandelmassa, grovriven
  • ½st
    citron, rivet skal
  • 1tsk
    malen kanel

Till servering

  • vispad grädde eller vaniljglass

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175°. Blanda crème fraiche, ägg, socker, riven mandelmassa, citronskal och kanel. Tvätta äpplena, riv dem grovt med skalen kvar. Krama ur lite vätska och blanda ner äppelrivet i smeten.

2. Fördela smeten i smorda portionsformar eller en större ugnsfast form och grädda mitt i ugnen tills smeten stannat, ca 25-40 min beroende på formarnas storlek. Låt svalna och servera med grädde eller glass.

Dela det här receptet med dina vänner!