Äppeldrink med kanel och vanilj (”flytande äppelpaj”)

Äppeldrink med kanel och vanilj (”flytande äppelpaj”).

Publicerat:

Tillagningstid:

Kall funkar drinken som snygg och lyxig stämningshöjare. Varm blir den mysig och stärkande i höst- och vintertider.

Ingredienser

2portioner

  • 4dl
    äppelmust
  • 1st
    kanelstång
  • ½st
    vaniljstång, delad och urskrapad
  • 1tsk
    ingefärssirap eller annan smaksättare tex rom (valfritt)

Till garnering

  • 2st
    längre bitar kanelstång
  • vaniljvisp eller vaniljglass
  • rostade mandelspån
  • ev. äppelskivor

Så lagar du

Varm variant

Värm must, kanel och vanilj. Droppa ingefärssirap i vackra glas, fyll på med must. Toppa med glass och  ev. äppelskivor. Garnera med riven kanel, kanelstång att röra om med och mandelspån.

Kall variant

Servera kyld med is. Då passar vaniljvisp bra istället för glass. I övrigt samma topping.

Dela det här receptet med dina vänner!