Äppelkaka med valnötter

Äppelkaka med valnötter.

Publicerat:

Tillagningstid:

Maud Onnermarks kaneldoftande äppelkaka med valnötter är snabb och enkel att baka och ger ett fantastiskt resultat.

Ingredienser

6portioner

  • 600-700g
    äpplen
  • 175g
    valnötter
  • 2dl
    brun farin, 150 g
  • 2tsk
    kanel
  • 2
    ägg
  • 75g
    smör, kallt

Till servering

  • lättvispad grädde

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Skiva eller klyfta äpplena tunt. Lägg dem i en smord ugnsform, ca 24 cm i diameter.

3. Hacka 150 g valnötter, farinsocker och kanel i matberedare.

4. Tillsätt smöret i bitar och kör till en smulig deg. Blanda ner äggen.

4. Bred smeten över äpplen. Bryt sönder de sparade valnötterna och strö dem över degen. Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter. Servera gärna lite ljummen tillsammans med lättvispad grädde.

Tips

Har du ingen matberedare? Hacka nötterna för hand och blanda sedan med resten av ingredienserna.

Dela det här receptet med dina vänner!