Äppelkompott med kardemummacrunch och yoghurtkräm

Tillagningstid:

Tre glas med äppelkompott, yoghurtkräm, kardemummacrunch och bär.

Publicerat:

Tillagningstid:

En fräsch dessert med krämighet och crunch tillsammans med de sötsyrliga äpplena. Allt kan förberedas i god tid och sedan kan desserten bara läggas samman inför serveringen.

Ingredienser

6 portioner

Kardemummacrunch

  • dl
    vetemjöl
  • 1 dl
    havregryn
  • ¾ dl
    strösocker (75 g)
  • 1 tsk
    kardemumma, finstött
  • 75 g
    smör

Äppelkompott

  • 600 g
    äpplen, skalade och fint tärnade
  • dl
    strösocker
  • 1 st
    ekologisk citron (skal, finrivet)
  • 1 msk
    pressad citron

Yoghurtkräm

  • 100 g
    hallon, björnbär eller röda vinbär
  • 3 dl
    tjock yoghurt, 10%
  • 3 dl
    vispgrädde
  • 1 msk
    äkta vaniljsocker

Så lagar du