Äppelmos med honung

Äppelmos

Publicerat:

Tillagningstid:

När man förätit sig på färska och friska äpplen så kokar men dem till en kryddig och magisk mos!

Ingredienser

8portioner

  • 4st
    äpplen
  • 0,5dl
    honung

Smaksättare

  • 1tsk
    kanel
  • 1tsk
    kardemumma
  • 1tsk
    finhackad rosmarin

Så lagar du

1. Kärna ur äpplena (eller bara dela dem om du råkar ha en passörkvarn hemma) och lägg dem i en kastrull.

2. Häll på en skvätt vatten och koka äpplena till dess att de mjuknar. Mixa slätt med en stavmixer eller kör dem genom din passör.

3. Rör ner honungen.

4. Förvara i kyl, håller i några dagar. Frys in resten i små påsar eller i istärningspåsar och ta fram vid behov. Eller gör Sandras sega äppelremmar!

Dela det här receptet med dina vänner!