Äppelmos på hela äpplen
![på en mörk skärbräda står en burk med äppelmos, burken är öppen. till vänster ser vi två hela äpple, till höger två delade äpplen.](/recept/_next/image?url=http%3A%2F%2Fdrupal.internal%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2Frecipe_image%2Finternal%2F2023-09%2Fbild%2520-20230920-173943-fd110139.jpeg%3Fh%3D71976bb4%26itok%3DJEdTPtCV&w=3840&q=100)
Publicerat:
2023-09-20Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Ett äppelmos som är snabbt och enkelt att göra med de överblivna äpplena i trädgården.
Ingredienser
- 1kgsvenska äpplen
Så lagar du
1. Dela äpplena i halvor, kärna ur och lägg på en plåt med skalet neråt på ett bakplåtspapper.
2. Baka mitt i ugnen på 150 grader C i ca 40 minuter.
3. låt svalna och mixa sedan äpplena släta i en blender eller matberedare.
Äppelmoset klarar sig fint i kylen i ca 7 dagar eller i frysen upp till 12 månader.