Äppelpaj deluxe

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Roy Fares underbara äppelpaj har en spröd mördegsbotten, mazarinfyllning, äpplen och havrecrumble på toppen. Servera med vaniljsås och njut!

Ingredienser

6–7 portioner

Mördegsbotten

  • 120 g
    rumstempererat smör
  • 180 g
    vetemjöl (3 dl)
  • 60 g
    florsocker (1 dl)
  • 20 g
    äggula (1 st)

Mazarinfyllning

  • 250 g
    mandelmassa
  • 2 g
    kardemumma (1 tsk)
  • 100 g
    rumstempererat smör
  • 50 g
    ägg (1 st)
  • 50 g
    äggula (3 st)

Äppelfyllning

  • 6 st
    äpplen (Alice)
  • 2 g
    kardemumma (1 tsk)
  • 8 g
    malen kanel (1 msk)
  • 50 g
    flisad sötmandel (¾ dl)
  • 50 g
    flytande honung (2 msk)
  • 40 g
    råströsocker (½ dl)

Havrecrumble

  • 50 g
    strösocker (½ dl)
  • 90 g
    vetemjöl (1½ dl)
  • 20 g
    havregryn (½ dl)
  • 2 g
    bakpulver (½ tsk)
  • 60 g
    rumstempererat smör

Vaniljsås

  • 150 g
    äggula (8 st)
  • 180 g
    strösocker (2 dl)
  • 1 st
    vaniljstång
  • 600 g
    vispgrädde (6 dl)
  • 150 g
    mjölk (1½ dl)
  • 35 g
    osaltat smör

Så lagar du